Начало / България / И „Шест години“ на Коубън на български

И „Шест години“ на Коубън на български

„Шест години“ – поредният брилянтен трилър от майстора на съспенса Харлан Коубън, излиза на български, съобщи „Колибри. Романът ще бъде в книжарниците от 28 юли, понеделник (превод: Венцислав К. Венков).

„Шест години“, публикуван на английски през 2013 г., изследва мощта и дълбочината на една изгубена любов и съдбовните тайни, с които е зачената. Шест години след като Джейк Фишър е присъствал на сватбата на Тод и Натали, жената на неговия живот, той попада на некролога на Тод и отива на погребението му с надеждата да я зърне. И тук интригата се заплита – оказва се, че вдовицата е първата жена, за която Тод е бил женен преди да сключи брак с Натали. Още по-смразяващ е фактът, че покойникът е бил убит, освен това никой от общите им приятели не желае да признае, че Натали е съществувала.

Харлан Коубън е роден през 1962 г. в Ню Джърси, САЩ. Зад гърба си има серия от образцови психологически трилъри, за чийто успех свидетелстват много литературни отличия. Коубън е първият писател, носител едновременно на три от най-значимите награди за криминална литература – „Едгар“, „Шеймъс“ и „Антъни“. Името му фигурира в списъка на 50-те най-велики криминални писатели на всички времена. На 15 март 2011 година той получи Медала на Париж, който се връчва в знак на висока почит към артисти със специален принос към културата на международно ниво.

Свързани заглавия

Харлан Коубън: Ако книгата е добра, читателите ще я четат

Росица Ташева: Харлан Коубън ми е любим

Книги от Коубън тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …