Начало / Свят / Почина писателят Фърли Моуът

Почина писателят Фърли Моуът

На 92-годишна възраст почина канадският писател и природозащитник Фърли Моуът, който с хумор и любов разказваше на света за дивата природа на Канада, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

За 50-те си години кариера като писател Моуът оставя литературно наследство от 40 произведения, преведени на 52 езика и продавани в тираж над 17 млн. Една от най-известните му книги е „Не плачи, вълко“, която е издадена и на български. В нея той показва на хората вълците в нова светлина, надхвърляща представата ни за тях само като за зверове. Говори се, че Русия е внесла закон срещу лова на вълци след излизането на книгата на руски език.

Друга книга, с която писателят е познат на българската читателска аудитория е „Лодката, която не искаше да плава“. Заради своята всеотдайност към каузата за опазването на природата и заради любовта си към животните, но и най-вече заради прекрасния му талант на разказвач, той си спечели любовта на хора по целия свят. За него канадският премиер каза, че той е роден разказвач, който има дарбата да разказва лични истории и преживявания по жив и затрогващ начин.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …