Начало / Критика / 5 книги за мъже, които не четат

5 книги за мъже, които не четат

Вчера излезе проучване на благотворителната организация „Reading Agency“, показващо, че мъжете в Обединеното кралство четат по-малко от жените. Нещо повече – те все по-рядко се обръщат към книгата за забавление или прекарване на свободно време. По този повод „Гардиън” предлага 5 книги, които ще заинтригуват мъжете и ще им върнат желанието за четене.

„Everything Bad Is Good For You” от Стивън Джонсън. Ако обичате да гледате телевизия и да играете компютърни игри, тази книга е за вас. Точно и ясно, понякога с графики, Джонсън показва, че съвременните форми на забавление са станали далеч по-комплексни и дори ни правят по-умни.

„Stalingrad” от Антъни Бийвър. Един подробен труд за легендарната битка при Сталинград.Това е книга, която предава в пълна степен ужаса на войната. Творбата на Бийвър е едно от най-добрите произведения за Втората световна война.

„Старецът и морето” от Ърнест Хемингуей. Епична приключенска история за волята, силата на духа и преследването на целта докрай. Освен това е едва 99 страници и се чете лесно. Не пропускайте една от най-популярните творби на Хемингуей.

„Пътят” от Кормак Маккарти. Роман за баща и син, които се опитват да оцелеят след глобална катастрофа. Показва, че дори, когато нямаме изход пред себе си, винаги намираме надежда. Ако никога досега не ви е разплаквала книга, тази спокойно може да го направи.

„Бдение над Финеган” от Джеймс Джойс. Най-изненадващият и донякъде шеговит избор. Тази творба на Джойс е считана за една от най-трудните книги за четене въобще. Няма сюжет, никой не знае за какво се разказва. Ако обичате предизвикателствата, опитайте да се справите с „Бдение над Финеган” – Еверест за всеки читател.

Свързани заглавия
Мъжете във Великобритания четат по-малко от жените, разкри ново проучване

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …