Начало / Свят / Дж. К. Роулинг: Хърмаяни трябваше да се омъжи за Хари Потър, а не за Рон Уизли

Дж. К. Роулинг: Хърмаяни трябваше да се омъжи за Хари Потър, а не за Рон Уизли

Дж. К. Роулинг призна, че най-вероятно е допуснала грешка в сюжета на поредицата за Хари Потър, съобщи „Гардиън”. Тя заяви, че е трябвало героинята Хърмаяни Грейнджър да се омъжи за главния герой Хари Потър, а не за неговия най-добър приятел Рон Уизли. Писателката коментира, че това е била първоначалната й идея и тя е решила да не се отклонява от нея.

„Написах за връзката между Хърмаяни и Рон, защото така беше първоначално замислен сюжета. Причините нямат нищо общо с литературата, а с личните ми представи. Така тя се озова с Рон. Знам, че може би съм сгрешила. Мога да усетя гнева на някои фенове, но съм честна и признавам, че го направих заради лични причини, а не се съобразих с това кое е най-добро за самата история. Надявам се, че с тези си думи не разбивам сърцата на хората”, коментира Роулинг пред списанието за лайфстайл „Wonderland”.

Ема Уотсън, която играе Хърмаяни във филмите по серията, също се усъмни в правилността на решението на писателката. Тя коментира:

„Много фенове се съмняват, че Рон би я направил щастлива. Аз включително”.

Книги от Дж. К. Роулинг тук

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …

3 Коментари

  1. Антоанета

    Защо пък не? Сега историята може да се окаже с много пикантно продължение с изневери, раздори, разводи и скандали между магьосници

  2. Не съм съгласна, че Рон и Хърмаяни са били грешка. Отношенията между тях винаги са били интересни – в един момент се карат, в следващия се сдобряват. Хърмаяни винаги е била по-сериозна и има нужда от някой като Рон, който да я разсмива, но и да я подкрепя. Докато на Хари му отне години, за да разбере, че Джини е перфектното момиче за него, така отне и години Рон и Хърмаяни да осъзнаят същото един за друг. Любовните истории за мен бяха страхотни точно така както са.

  3. Dian Dimitrov

    И aз мился че Хърмaяни трябвaше дa е с Хaри и aз много ще се рaдвaм дa имa рaдaктирaнa история или продължение в което Хaрмяни се влюбвa в Хaри и той в нея но мaй нямa кaк дa стaне зa жaлост