Начало / Свят / Изложба, посветена на „Малкият принц“, се открива в Ню Йорк

Изложба, посветена на „Малкият принц“, се открива в Ню Йорк

Изложбата, посветена на 70-годишнината от публикуването на вечната детска книга„Малкият принц“, която се навърши миналата година, ще бъде открита в Ню Йорк, в библиотеката и музей „Morgan“. Тя ще отвори врати на 24 януари, съобщи huffingtonpost.com .

Ще включва 35 акварелни изображения и 25 страници от оригиналния ръкопис, писан лично от Екзюпери. Ще има още картина на Малкият принц, дело на Екзюпери, непоказвана никога досега. Също така други интересни артикули, свързани с класическата творба.

Антоан дьо Сент-Екзюпери пише „Малкият принц“  именно в Ню Йорк. Книгата е публикувана за първи път в САЩ. Впоследствие е преведена на 250 езика и диалекта, включително български. Екзюпери не доживява да види произведението си публикувано в родната му Франция. Той умира по време на разузнавателен полет през 1944 г., едва седмици преди освобождаването на Париж.

Изложбата ще продължи до 27 април. Освен да запознае по-добре широката общественост с „Малкият принц“, целта е да се затвърди връзката между французи и американци чрез едно от най-известните литературни произведения за всички времена.

Свързани заглавия
Непубликувани досега страници от „Малкият принц” на търг
Откриха музей на Екзюпери в Русия
„Малкият принц“ вдъхнови цяла космическа индустрия
Франция отбелязва 70-та годишнина на „Малкият принц“
„Малкият принц” навършва 70

Книги от Антоан дьо Сент-Екзюпери тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …