Начало / България / „Меглена Кунева. Задкулисието на прехода“ с премиера в „Хеликон-България”

„Меглена Кунева. Задкулисието на прехода“ с премиера в „Хеликон-България”

Първата книга от поредицата „Задкулисието на прехода“ на “Изток-Запад” и Антон Тодоров, посветена на неизвестни детайли от сякаш безкрайния български преход, ще бъде представена днес, 17 април, от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-България”. Водещ на премиерата ще бъде Георги Коритаров.

Антон Тодоров анализира една от знаковите личности в политическия живот у нас в последните години – Меглена Кунева. Разкрити са важни фрагменти от събитията през последните 20 години през генезиса и кариерата на лидера на „Движение България на гражданите”. На основата на различни източници, малко известни документи, снимки и изследвания се хвърля светлина и се анализират политическите кукловоди – как те са отглеждали, внедрявали и издигали през годините новата българска номенклатура. Авторът поставя акцент върху самоопределилите се като български елит и връзките помежду им.

Фундаменталните въпроси са:
• Как и защо една определена категория хора в България беше подбрана, обучавана, образована и лансирана, за да стигнат тези хора до различни нива не само на държавната власт, но и на големия бизнес?
• Защо някои лица сякаш са абонирани за властта?
• Каква е технологията на рекрутиране и присъствие в тази нова номенклатура, кои са нейните продуценти и защо за тях са удобни лица с такива профили?
• Каква е тайната на политическото безсмъртие в България и свързана ли е устойчивостта във висшата политика с притежаването на полезни за българското и международно задкулисие качества?

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …