Начало / Любопитно / 8 книги, посветени на Бойко Борисов

8 книги, посветени на Бойко Борисов

Най-популярният български премиер от т.нар. преход Бойко Борисов, сдаде властта безславно. Стремителната политическа кариера на бившия пожарникар от Банкя, бодигард на Тодор Живков и Симеон ІІ, съсобственик на фирми с лица от силовата групировка СИК, уличавани в незаконна дейност, но прикривани след това, главен секретар на МВР, собственик на политическа партия, кмет на София и авторитарен премиер тепърва ще бъде анализирана и описвана в книги. Още преди да се случи скромната „февруарска революция” Борисов стана герой и на няколко книги.

Ето ги и тях:

“Тайни писма до Бойко Борисов и други явни и секретни писма и документи“ от Евгений Тодоров
„Предупреждаваме родителите да не допускат до книгата читатели по-млади от 18 години. За да не бъдат развратени идеологически. Така че дръжте тази книга заключена – така както се държат оръжие, отрова за мишки и опасни лекарства. А ако все пак решите да я прочетете, най-добре след това веднага я изгорете“, е обръщението на издателите.

Лъжата: Бойко, Георги и разни негодници“ от Тошо Тошев
„Мисля тази част от „Лъжата“ да е посветена и на бавната смърт на свободните вестници.
По принцип не съм тъжен човек, надживял съм множество сътресения. Вероятно и с Божия помощ. Веднъж в някакво интервю на въпрос вярвам ли в Бог, отговорих, че аз, възпитаният в безбожие от Комсомола човек, съм всъщност един вярващ в Господа атеист“. Това са думи на Тошо Тошев – известният дългогодишен главен редактор на в. „Труд“.

Аз, Бойко„, Колектив
Книга в шеговит, ироничен тон представя възхода на Борисов. Ето и няколко изречения: „В тая книга съм разказал сичко за сички неща. Ей тва кълбо, къде го виждате на снимката, съм го направил с тия две ръце. Тва океани, континенти, планини, реки, сичко. От – до. Направих го кълбото, резнах му лентичката, ама бех сам. Нема кой едно „конграчулейшънс” да ми каже. Та се наложи да направя и хора. Първо направих Цецо, после сички останали… А накрая направих и тая книга, в която съм разказал най-важните моменти от моя живот и от живота на други велики хора. Четете я внимателно и си водете бележки, щото после ше се изпитваме.”

Най – смешните вицове за Бойко и властта
Вицовете са всъщност фолклор. Те са безпощадни и предупредителни, стига да има кой да чете и малко да помисли. Но това явно е трудно по нашите географски ширини, особено когато си на върха на пирамидата.

Тайните на големите играчи Т.2 от Григор Лилов
Книгите на журналиста са едни най-търсените на книжния пазар, а Бойко Борисов е главен персонаж в тях.

„В сянката на Борисов” от Иван Бакалов
Книгата представя документи за съмнителни контакти на Борисов с хора от сенчестия бизнес.

„Държавата – това съм аз! Социологически портрет на Бойко Борисов“ от Кръстьо Петков
Книгата е предназначена за интелигентните читатели, които под наметалото на социологията ще открият за себе си анализ, базиран на факти и думи, изречени от Бойко Борисов, на лични срещи и впечатления на автора.

„Гангстерска икономика. Как организираната престъпност ни изкупува“ от Юрген Рот
Важно място в книгата заема и разследването му за България, в което разкрива факти за омагьосаната обвързаност между парите и властта, за връзките между елитите, различните власти, икономиката и организираната престъпност. Всички тези разкази са плод на сериозни и задълбочени журналистически разследвания и стъпват върху огромно количество фактология и данни.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …