Начало / България / Николай Фенерски, Александър Секулов и Андрея Илиев са номинирани за наградата „Хеликон”

Николай Фенерски, Александър Секулов и Андрея Илиев са номинирани за наградата „Хеликон”


Журито на литературната награда за нова българска художествена проза „Хеликон” проведе четвъртото си заседание за тази година и определи есенните номинации. След дълго обсъждане, спорове и анализ на книгите не само през последния период, но и през  годината, Кристин Димитрова, Калин Донков, Анрей Захариев, Йордан Ефтимов и Юри Лазаров (председател) избраха за есенни победители „Не казвай на майка си” на Николай Фенерски („Ерго”), „Господ слиза в Атина” на Александър Секулов(„Сиела”) и „Сбогом, Агата Кристи/100% крими” на Андрея Илиев („Аргус”).

На крачка от номинирането останаха „Войник” на Калин Терзийски („Сиела”) и „Стадионът на старата госпожа” на Николай Петков („Сиела”). Сред обсъжданите бе и „Български психар” на Андрей Велков („Колибри”).

Церемонията за връчването на есенните номинации ще се състои на 5 декември 2012, сряда от 18 часа в книжарницата „Хеликон”-България” на булевард „Цар Освободител” № 4.

Носителят на наградата за нова българска художествена проза „Хеликон” ще бъде обявен на 12 декември 2012 в 18 часа в софийската книжарница „Хеликон”-Витоша на булевард „Патриарх Евтимий” 68.

Повече информация за наградата „Хеликон” през годините на тук

Свързани заглавия
Елена Алексиева, Георги Господинов и Владимир Сунгарски са номинирани за наградата „Хеликон”
Любомир Николов, Калин Терзийски и Радослав Парушев са номинирани за наградата „Хеликон”
Христо Карастоянов, Петър Маринков и Иво Беров са номинирани за наградата „Хеликон”

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …