Начало / България / „На 1 клик разстояние” – пътеводител за онлайн бизнес, ще бъде представен в „Хеликон-България”

„На 1 клик разстояние” – пътеводител за онлайн бизнес, ще бъде представен в „Хеликон-България”

Първият пътеводител за онлайн бизнес в България е факт. Негов автор е Александър Ненов. Книгата „На 1 клик разстояние “ ще бъде представена на 10 май, четвъртък, в столичната книжарница „Хеликон-България” от 18 ч. Модератори на премиерата ще бъдат авторът Ненов, консултантът на книгата и редактор на специализирания сайт “ Аз чета “ Александър Кръстев, както и Стоян Тошев, главен редактор на “ HiComm“.

В своята книга „На 1 клик разстояние” Ненов защитава тезата, че в интернет има място за всеки. За разлика от вестниците, списанията, телевизията и радиото, при които търговската площ и ефирното време са ограничени ресурси, интернет ни дава свободата да минем отвъд – без ограничения в търговската и рекламната площ, работното време или бизнес моделите. Без ограничения, но и без привилегии: ако си добър, успяваш, ако си посредствен – губиш. Може би най-ценната характеристика на интернет като бизнес среда е шансът, който той дава на хората с мечти, желания и силна мотивация да ги осъществят, инвестирайки скромни суми от 100-200 лв., да се конкурират, а понякога и да задминат корпорации и марки, инвестирали милиони в проектите си. Това е своеобразна война, която се печели от най-ловките и най-креативните – те са истинските бизнес великани в интернет.

Ненов е завършил Медицинска кибернетика и е интернет предприемач от 1997 г. За 15 години е работил като програмист, мениджър и консултант в над 160 сайта; изпълнявал е също длъжностите програмист, мениджър и собственик на различни уеб студиа. Реализира най-голямата публична сделка в българския интернет през 2007 г. с продажбата на сайта Teenproblem.net на Инвестор БГ. Ненов е и лектор на серия от семинари на тема иновации и технологии в City University, Нов български университет, „Интернет маркетинг с нулев бюджет” и др. Носител е на наградата „Рицар на книгата” от Асоциацията на българските издатели.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …