Начало / Свят / „Грижи за бебето и детето” на доктор Спок вече в електронен вариант

„Грижи за бебето и детето” на доктор Спок вече в електронен вариант

„Грижи за бебето и детето” от доктор Спок – най-популярната книга за отглеждане на малки деца, ще излезе в електронен вариант, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Това ще стане факт следваща седмица, информира издателството „Скайхорс Пъблишинг”.

Библията на доктор Бенджамин Спок , както често е наричана легендарната книга е, продадена в над 50 милиона копия и е преиздавана 9 пъти от първото си появяване през 1946 г. Сега вече родителите ще могат да я четат на „Киндъл”, „Нуук” и „АйПад”.

Други книги на доктор Спок са вече достъпни в дигитален формат. Това са „Ръководство на д-р Спок: Годините в училище”, „Ръководство на д-р Спок за бременност” и „Първите две години”.

Бенджамин Спок е американски педиатър, роден през 1903 г. Книгата му „Грижи за бебето и детето” е сред най-големите бестселъри на всички времена. Спок е известен с призива към майките: „Ти знаеш повече, отколкото си мислиш, че знаеш”. Той е първият педиатър, който насочва вниманието към психоанализата с цел да се разберат нуждите на детето и динамиката в семейството.

Фото:en.wikipedia.org

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …