Начало / България / Излиза втората книга от трилогията „Пътят към трона” на Дженифър Нилсен

Излиза втората книга от трилогията „Пътят към трона” на Дженифър Нилсен

След излизането на романа „Фалшивият принц”– получил одобрението не само на сериозната критика, но и на многобройните читатели по света – дойде ред и на втората книга от трилогията „Пътят към трона” на Дженифър Нилсен: „Кралят беглец”  до дни ще бъде и в българските книжарници.

„Кралят беглец” отново среща читателя с вече добре познатия „фалшив” принц Джейрън (наследник на трона на Картия), който е изправен пред тежката задача да стабилизира държавата за особено кратко време. Едва броени дни след коронацията, улисаният в държавни дела млад крал бива нападнат от маскирани убийци, които проникват в двореца и са на косъм да се поздравят с успешно покушение над владетеля на Картия. Постепенно чужди армии се мобилизират по границите на държавата, а слуховете за гражданска война се разпространяват светкавично… Макар всичко да изглежда на пръв поглед обречено, Джейрън е убеден, че ако се откаже от името си и се впусне в лудешка гонитба с тези, които са се опитали да го убият, ще спаси кралството си. Без да е наясно колко далеч ще се наложи да избяга, нито дали ще успее да се върне жив, любимият ни герой е напълно сигурен, че неговата саможертва в името на Картия си струва.

Изцяло в духа на „Фалшивият принц” историята и в „Кралят беглец” се разказва от първо лице. Вълнуващото продължение е не по-малко изпълнено с адски напрегнато действие, коварство и интриги, както и със спиращи дъха опасности.

Сценаристът на „Игра на тронове” Брайън Когмън пише сценарий за филм по „Фалшивият принц” и „Кралят беглец”.

Дженифър Нилсен – родом от Юта (САЩ) и майка на три деца – е сред най-продаваните автори на New York Times. От дете се интересува от театър, а с писането се захваща още в ранните си ученически години. Трилогията „Пътят към трона” е втората й юношеска поредица, която е посрещната положително от любителите на фентъзи жанра по света.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …