Начало / Свят / „The Muse“ е заглавието на новия роман на Джеси Бъртън, авторката на „Миниатюристът“

„The Muse“ е заглавието на новия роман на Джеси Бъртън, авторката на „Миниатюристът“

Вторият роман на Джеси Бъртън ще излезе през юли 2016 г., съобщи thebookseller.com. Неговото заглавие е „The Muse“. Книгата ще бъде издадена от „Picador“. Дебютът на Бъртън, „Миниатюристът“, излезе през 2014 г. и се превърна в истински хит. Заглавието се разпространява в 34 страни, включително България, и е бестселър във всяка от тях.

Действието в „The Muse“ ще се развива през 30-те години в Испания и 60-те в Лондон. Историята е за карибски имигрант и художник бохем, които са свързани от мистериозна картина. Засега са договорени правата за разпространение на романа във Великобритания, САЩ, Канада и Швеция.

„Привилегия е за нас да работим с Джеси и да гледаме как звездата й изгрява. „The Muse“ е великолепен роман с майсторски изграден сюжет, богата атмосфера и брилянтни героини. Нямаме търпение да го споделим с читателите и да видим как кариерата на Джеси ще достигне нови висини“, коментира Франческа Мейн, редакционен директор в „Picador“.

„Минатюристът“ е една от най-нашумелите книги за 2014 г. Тя е вдъхновена от къща за кукли, която авторката видяла в Амстердам и връща читателя в холандската столица през XVII век. Изданието е преведено и на български език и публикувано от издателство „Сиела“.

Свързани заглавия
Ще бъде направен сериал по „Миниатюристът“ от Джеси Бъртън

„Миниатюристът” от Джеси Бъртън е най-популярната книга във Великобритания за 2014 г.

„Миниатюристът“ от Джеси Бъртън (анотация и откъс)
„Миниатюристът“ бе избрана за книга на годината на „Уотърстоунс“

„Миниатюристът“ тук

Фото: jessieburton.co.uk