Начало / България / Автобиографията на снукър звездата Рони О‘Съливан ще излезе на български

Автобиографията на снукър звездата Рони О‘Съливан ще излезе на български

Автобиографията на една от най-големите, но и най-полемични фигури в съвременния снукър – Рони О‘Съливан, ще излезе до дни на български език. „Бяг“ представя задълбочен поглед към това, което крепи един гений през най-тежкия период от живота му, и как той успява да продължи напред дори когато изглежда, че няма сила да продължи да тича.

„Снукърът е моята игра. Спортът, който понякога презирам толкова много, че не мога дори да погледна към щеката; спортът, който обаче се превърна и в любовта на живота ми. Определено имаше какво да се желае още“, пише симпатичният британец.

Рони О’Съливан определено не е играчът с най-много спечелени титли в снукъра, но за мнозина си остава най-талантливият – и предизвикващ най-голям интерес като личност. Той прави първия си сенчъри брейк, когато е на 10 години, и няма голям турнир, който да не е спечелил поне веднъж. В същото време Рони е отказвал участия повече от всеки друг играч, неведнъж се е оттеглял по време на състезание, което шесткратният световен шампион Стив Дейвис определя като „непочтително“, и е имал многобройни разправии със съдии заради непристойно поведение и цветист език по време на игра.

Автобиографията му дава поглед към един период, за който само най-близките на Рони знаят. От 2003 г. насам възходите и паденията в живота му трудно могат да останат незабелязани от публиката. В този период той печели всичко от Welsh Open до турнира Embassy World Championship. Същевременно се бори с депресията си, личните си демони и нарастващите съмнения на спонсори и фенове, че ще се окаже „пълен провал“ като играч и като човек.

Прочетете още

snimka(2)

Весела Ангелова: В големия Уолт Дисни винаги остава и детето Уолт

Разговор за биографията на славния кинаджия с нейния преводач Избрахме необичаен начин – с цитат, …