Начало / България / Сборник събра разбойнически истории от най-добрите автори на фентъзи и трилъри

Сборник събра разбойнически истории от най-добрите автори на фентъзи и трилъри

Нов сборник, който до дни ще е на българския книжен пазар, събра истории за разбойници и лоши момчета. „Разбойници“е със съставител Джордж Р. Р. Мартин, който предлага в книгата чисто нова история от света на „Песен за огън и лед”, в която разказва за един от най-големите разбойници в историята на Вестерос.

В томчето са включени 21 оригинални истории. Жанровете се преплитат и са много различни – фентъзи, фантастика, трилър, хумор и криминале. Сред авторитте пък личат имената на нашумялата с „Не казвай сбогом“ и „Мрак“ Джилиан Флин, Джо Абъркромби, Нийл Геймън, Кери Вон, Патрик Ротфус, Скот Линч, Чери Прийст, Гарт Никс и Кони Уилис.

 „Лоши момчета и момичета, негодяи, мошеници, измамници, нехранимайковци, крадци, изменници и вагабонти, хитреци, съблазнители, изкусители, използвачи, фалшификатори, позьори, авантюристи… негодници. Те са познати с много имена и се появяват отново и отново във всякакви истории, във всички литературни жанрове, в митове и легенди от всички краища на света. Те са децата на Локи от скандинавските саги и братята на Койота от индианските приказки. Понякога са герои, друг път – злодеи. Но най-често са нещо по средата, в различни нюанси на сивото. А то, както знаем е много по-интересно от черното или бялото“, се казва в анотацията на сборника.

 

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …