Начало / Свят / Елизабет Гилбърт написа есе за съблазняването

Елизабет Гилбърт написа есе за съблазняването

Писателката Елизабет Гилбърт публикува есе, в което разсъждава върху акта на съблазняването, съобщи adweek.com. То е озаглавено „Confessions of a Seduction Addict“ и излезе в „Ню Йорк Таймс“. Гилбърт пише, че преди е била обсебена от съблазняването като начин да се почувства значима. Това впоследствие довело до провалянето на първия й брак. Именно след болезнения развод авторката тръгва на пътешествие, което вдъхновява най-големия й бестселър, „Яж, моли се и обичай“.

„Съблазняването е изкуството да накараш някой да те желае. С други думи – да синхронизираш неговите желания с твоите собствени нужди. Преди време съблазняването не беше просто хоби за мен. Усещах остра нужда от него, планирах всичко внимателно, сякаш се готвя да извърша обир. Планирах с месеци. Набелязвах жертва, търсех неохранявани входове, образно казано. Отне ми близо 20 години, за да осъзная, че имам проблем. Разбрах, че да си играя с емоциите на другите не ме прави романтична, нито феминистка. Чувствах се засрамена“, пише Гилбърт.

Цялото й есе можете да прочетете тук.

Елизабет Гилбърт е родена през 1969 г. Тя е известна най-вече с бестселъра си „Яж, моли се и обичай“, който е адаптиран и на големия екран, с участието на Джулия Робъртс и Хавиер Бардем. Книгата е достъпна и в родните книжарници. Други заглавия на Гилбърт също са преведени на български.

Свързани заглавия
Елизабет Гилбърт с урок по креативност, вдъхновен от Дийпак Чопра

Следващата книга на Елизабет Гилбърт ще бъде творчески гид

„Яж, моли се и обичай“ от Елизабет Гилбърт (откъс)
Елизабет Гилбърт номинирана за „Wellcome Book Prize“

Книги от Елизабет Гилбърт тук

Прочетете още

gilbert2

Нова книга от Елизабет Гилбърт излиза през лятото

Нова книга ще издаде в началото на юни тази година авторката на „Яж, моли се …