Начало / Свят / E Л Джеймс обяви продължението на „Петдесет нюанса сиво”

E Л Джеймс обяви продължението на „Петдесет нюанса сиво”

Преди 3 години в интервю за американския телевизионен канал ABC авторката на еротичната трилогия „Петдесет нюанса сиво” – E Л Джеймс, заяви, че е възможно да напише книга и от гледната точка на главния персонаж Крисчън. Сега писателката аматьорка обяви в профила си в „Туитър”, че книгата й е готова и показа корицата. „Грей” ще излезе на 18 юни във Великобритания.

Трилогията й „Петдесет нюанса сиво” е бестселър в цял свят. Въпреки противоречивите оценки романите счупиха много рекорди по продаваемост, изпреварвайки дори поредица на Дж. К. Роулинг за Хари Потър. Първата част на книгата беше филмирана и също допринесе за касовия успех на книгата, въпреки че лентата беше съсипана от критиците. Световният книжарски бизнес дори заяви, че трилогията е спасила много книжарници от фалит след публикуването на трите части.

Е Л Джеймс, която в същото интервю за ABC заяви, че се би се срамувала, ако децата и прочетат книгите й, пусна в началото на 2015 г. собствена линия секс играчки. Артикули са под името „The Red Room Collection” („Червената стая“). Така се нарича стаята на главния герой в книгата Крисчън Грей, в която той държи своята колекция от камшици, каиши, превръзки за очи и др.

Е Л Джеймс е литературният псевдоним на Ерика Ленард. Тя е родена през 1963 г. в Лондон. Преди успеха да я споходи е работила като изпълнителен директор на телевизионен канал. Има двама сина, съпругът й е сценарист.

Свързани заглавия
Крисчън Грей предизвика наплив на туристи в Сиатъл

50 нюанса сиво” увеличи продажбите на книга на Томас Харди
„50 нюанса сиво” вдъхнови еротични интерпретации на класики
50 нюанса сиво” изстреля Томас Талис на върха в музикалните класации във Великобритания
Защо жените харесват „50 нюанса сиво”

Трилогията на E Л Джеймс тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар